Producer   L1 TV
Regisseur   Marijn Poels
     
Lengte   26 min
Kijkwijzer   Alle leeftijden
Genre   Documentaire
    Sociaal Maatschappelijk
 

Luis Alberto Laimito Sarmiento was negen maanden oud toen zijn Peruaanse moeder hem in 1991 afgaf ter adoptie. Het Nederlands echtpaar, Han van der Meer en Annette Heffels, bereisde destijds Peru ter voorbereiding van een Tv-serie voor de KRO. Ze kwamen per toeval uit bij de moeder en besloten de jongen mee te nemen naar Nederland waar hem de naam "Christopher" werd gegeven.

Hij groeide op met de Nederlandse waarden en normen. De langste tijd van zijn jeugd bracht Christopher door op kasteel Rijckholt (Limburg) waar hij met zijn Nederlandse ouders woonde. Na eenentwintig jaar besluit Christopher terug te gaan naar Lima, zijn geboortestad.

De, inmiddels in Bunde wonende, Limburger verbleef vijf weken in een Peruaans gastgezin in één van middenstandswijken van Lima. In de 26 minuten durende documentaire bereisd hij de chaotische en soms overweldigende stad. Een zoektocht naar de oude Inca cultuur en de verscheurde geschiedenis van conflicten en armoede. In het land van zijn biologische moeder gaat de jonge Limburger op zoek naar zijn eigen cultuur. Balancerend tussen Bunde en Lima.

 
VIDEOSTILLS: 1920x1080
 
     
 
DOWNLOAD B2 POSTER (PDF 900 Kb)
 
TV TRAILER  
   
 
DEEL TRAILER VIA SOCIAL MEDIA
 
   
 
 

 

 
 
         
Contact Christopher van der Meer   Contact Filmmaker   Contact producent
         
FACEBOOK   Marijn Poels Films   L1 TV
    Monseigneur Aertsstr 19   Postbus 31
    5866BG Swolgen   6200 AA Maastricht
         
    film@marijnpoels.com   info@l1.nl