Producent   Martinus Nederland
    MPF
Regisseur   Marijn Poels
     
Lengte   38 min
Kijkwijzer   Vanaf 6 jaar
Genre   Documentaire
    Mensenrechten / Rio de Janeiro
 

De jonge advocaat Pablo (26) is betrokken bij twee juridische zaken in Rio de Janeiro. "De Maracaña Indianen" en de zaak "Dayse".

Pablo vecht voor rechtvaardigheid. Vooral nu zijn stad er alles aan doet om openlijke armoede uit het straatbeeld te verwijderen. Vaak met harde hand. Straatkinderen worden verjaagd, mishandeld en verdwijnen onder de noemer "sociale schoonmaak".

Zo wil de staat Rio de Janeiro tijdens de wereldbeker en Olympische spelen de toerist een "schone stad" aanbieden.
Pablo komt zelf uit een favela. Als kind vluchtte hij naar de straat, maar werd uiteindelijk opgevangen door een sociale organisatie AMAR en werkte zich met financiële steun van de Nederlandse Sint Martinusstichting op als jurist. Zijn strijd vindt plaats achter de coulissen van de wereldbeker, Copacabana en het massa toerisme. Want achter de gordijnen van de stad verwringt zich de harde realiteit.

 
VIDEOSTILLS: 1920x1080
 
     
             
     
 
DOWNLOAD B2 POSTER (PDF 3,03 Mb)
 
Documentairemaker Marijn Poels (NL) reisde in de maand augustus samen met fotograaf Janpath (NL) af naar Rio de Janeiro voor een documentaire en foto reportage over straatkinderen, met focus op de voorbereidingen van de Wereldbeker voetbal in 2014 en de Olympische spelen in 2016. Op basis van zijn ervaringen schreef hij het artikel Aan een ticket voor de Wereldbeker kleeft het bloed van een Carioca voor het Belgische mediaplatform de Wereld Morgen. Lees de actuele situatie [23-1-2014] [7-6-2014] in aanloop naar de WK voetbal"
 
 
THEATER TRAILER 1920  
   
DOWNLOAD TRAILER
 
HD MP4.file (1280x576 / 45MB)
     
SD MP4 file (640x288 / 12MB)

 

 

Filmmaker Marijn Poels informeerde Tweede Kamer over misstanden Rio de Janeiro in aanloop naar WK en Olympische Spelen

 

Documentairemaker Marijn Poels informeerde op 23 januari 2014 de Tweede Kamer over misstanden in Rio de Janeiro, in aanloop naar het wereld kampioenschap voetbal in 2014, en de Olympische Spelen in 2016.

Poels reisde afgelopen augustus af naar Rio de Janeiro voor een documentaire over straatkinderen, met focus op de voorbereidingen van de Wereldbeker voetbal in
2014 en de Olympische spelen in 2016.

23 januari sprak Poels in de Tweede Kamer. Hij gaf tekst en uitleg aan Kamerleden over misstanden in Rio de Janeiro. CDA fractielid en woordvoerder buitenlandse zaken Pieter Omtzigt was geschokt en stelt Kamervragen over beleid in aanloop naar de sport evenementen.
 
Woordvoerder Buitenlandse zaken Pieter Omtzigt (CDA) en filmmaker Marijn Poels in tweede kamer tijdens bijzondere procedure. Foto: Janpath
 
 
   
Pablo in de media  
   
Ook sporters opstaan tegen misstanden (RTL) "Schoonmaak" Rio schokt kamer (NOS)
4000 straatkinderen verwenen (LINDA) Kamervragen na WK film Marijn Poels (L1)
Voor ons vermaak (Nederlands Dagblad) Over misstanden Rio [RADIO 1]
4000 verdwenen kinderen (Telegraaf) Straatkinderen vermist (FUNX)
Je eet maar uit de vuilnisbak [DDL] Pablo, indrukwekkend en gedurfd [HAM]
Straatkinderen verdwijnen (DWM) Poels over Den Haag [L1]
Politieke Missie Poels (L1) Marijn Poels over sociale zuiveringen Brazilie [Radio 1]
 
 
 
DISTRIBUTIE / PR: MARIJN POELS FILMS - DUNCKERSTRASSE 53, 10439 BERLIN GERMANY - FILM@MARIJNPOELS.COM