Stille vennoten gevraagd voor derde deel kritisch onafhankelijke documentaire


Marijn Poels zoekt voor de opvolger van zijn documentaires “The Uncertainty Has Settled” en

PARADOGMA” serieuze investeerders voor deel drie in zijn geplande trilogie. De mogelijkheid bestaat voor (ideële) beleggers om als stille vennoot deel te nemen. Een constructie waarin de 100% onafhankelijkheid wordt gegarandeerd. Indien een investeerder belangstelling heeft, is op verzoek film@marijnpoels.com een volledig gedocumenteerd business plan na het tekenen van een NDA (Non Disclosure Agreement) ter inzage beschikbaar Over het algemeen staat de financiële bodem voor onafhankelijke documentaires onder druk. Een andere mening uiten dan de heersende opinie kent, niet zelden, financiële consequenties. De democratie staat onder druk, het vrije woord en het vrije denken neemt af. Marijn Poels wil met zijn documentaires de kijker aanzetten om zelfstandig kritisch na te denken en vooral zelf een mening te vormen over bepaalde gevoelige thema’s.

Trilogie

De film "The Uncertainty Has Settled" is het succesvolle eerste deel van een trilogie van Marijn Poels over een kritische benadering van de vermeende oorzaken en oplossingen voor klimaatverandering. Dat het klimaat verandert over de tijd, hierover bestaat bij de filmer geen discussie. Dat er meer openheid en ruimte dient te komen in het klimaatdebat en voor de alternatieve ecologische en milieuvriendelijke oplossingen, is een duidelijk streven van de filmer. De tweede film “Paradogma” gaat in op het mechanisme van politieke correctheid en democratie. Waarom hangt er rondom thema’s als klimaat zo’n groot taboe, en waarom kunnen we niet meer rationeel met elkaar discussiëren? In zijn derde deel bezoekt Poels inspirerende pioniers wereldwijd op zoek naar oplossingen rondom klimaatverandering.

Artistieke onafhankelijkheid

Om de artistieke onafhankelijkheid van de filmer in de productie van de film te garanderen, investeert de financier als stille vennoot in een Commanditaire Vennootschap (CV) die de film financiert. Op deze wijze hebben de stille vennoten geen invloed op de productie en inhoud van de film. Wel dient de filmer als beherend vennoot zich te houden aan de afspraken zoals vastgelegd in het business plan en de CV overeenkomst.

Verdienmodel

Het verdienmodel voor de stille vennoten bestaat uit de mogelijke winst die gemaakt wordt op de verkoop van de film (rechten) die naar rato verdeeld wordt onder de vennoten.

Winst

De stille vennoten worden verzocht om deze winst te herinvesteren in Marijn’s volgende film, maar dit is uitdrukkelijk een verzoek en geen verplichting.

Release

De 90 minuten durende documentaire zal tussen maart en juli 2020 worden uitgebracht in diverse Europese bioscopen en op filmfestivals wereldwijd.

“Ik wil belangrijke verhalen vertellen die niet of nauwelijks worden gemaakt. Juist nu, in een tijd dat klimaatverandering wordt beheerst door angst en paniek, wil ik op zoek naar concrete oplossingen. Verhalen die inspireren maar ook confronteren en aanzetten tot nadenken”. Met hartelijke groet, Marijn Poels

Voor particulieren donaties (buiten de commanditaire Vennootschap) aan Marijn Poels kunt u doneren via Pay Pall, backme.org of patreon.com

Elke bijdrage wordt ongelooflijk gewaardeerd.

 

Medialinks:

Telegraaf Filmmaker Poels zet vraagtekens bij gevestigde opvattingen

Achmea Klimaatverandering is een religie geworden

TPO Met ‘PARADOGMA’ heeft filmmaker Marijn Poels goud in handen

REBEL Media Dutch filmmaker explores “new normal” of extreme political polarization Climate gate Marijn Poels slaat weer toe

Top Agrar Der Bauer und sein Klima“ spaltet den Berufsstand

Salonkolumnisten „DIE WELT BRAUCHT KETZER“

Friends of Science “The Uncertainty Has Settled” to be screened at European Parliament

Geenstijl Diepte interview

De Doorbraak Deze documentaire heeft alles om een mijlpaal te zijn in het debat over klimaatverandering

Jensen [RTL4] Over Paradogma en Klimaat

L1 "Kunnen we nog normaal met elkaar discussiëren over het klimaat?" RT Deutsch Meinungsdiktatur als „Tod der Aufklärung“

PlayGround "Los activistas del cambio climático tienen una postura extremadamente arrogante"