Volledige trilogie Marijn Poels exclusief op YouTube kanaal omroep Ongehoord Nederland [België / Ned

Ongehoord Nederland, de nieuwe aspirant publieke omroep zal vanaf eind mei tot aan september de complete trilogie van onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels via haar YouTube Kanaal exclusief gaan uitzenden in het Nederlands. Donderdag 28 mei om 20.00 uur zal de online release plaatsvinden van "The Uncertainty Has Settled via het YouTube kanaal van Omroep ON [ https://youtu.be/Kd_o4Jq5Bc4?list=TLPQMjUwNTIwMjC9ZB4c9QtntA ]. Poels beantwoord tijdens en na de voorstelling live vragen van kijkers, ​​ De omroep, die sinds haar recente oprichting ruim 52.000 leden wist te werven, begon eerder dit jaar al via haar You Tube kanaal met diverse online programma’s en talkshows. Afgelopen week sloot de omroep een deal met filmmaker Marijn Poels.

De volledige trilogie zal dit jaar exclusief bij ON worden uitgezonden. Voorzitter Arnold Karskens is trots op de samenwerking “Deze films van Poels, de Nederlandse Michael Moore, zijn fantastisch voer voor discussie.”

Poels produceerde drie jaar geleden zijn klimaatfilm The Uncertainty Has Settled waarin hij een verbinding legt tussen veelal Duitse boeren en het groene energiebeleid waarin steeds meer boeren energieleveranciers worden. Hij bezoekt hiervoor diverse klimaat sceptici en wetenschappers. De documentaire stuitte landelijk op veel controverse en discussie maar werd nooit uitgezonden door de NPO. 28 mei zal Ongehoord Nederland The Uncertainty Has Settled met Nederlandse ondertitels gratis streamen.

Zijn tweede film PARADOGMA zal 12 juni zijn online première kennen bij ON. Het verhaal thematiseert de polarisering in onze westerse maatschappij en de demonisering van het andere geluid. Poels gaat op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Het derde deel in de trilogie gaat Return To Eden heten. Hierin bezoekt de onafhankelijk filmer wereldwijd inspirerende mensen die zich aanpassen aan het veranderende klimaat i.p.v. reguleren. Hij legt hierin tevens de flinterdunne lijn tussen zorg, controleren en manipuleren bloot. In september van dit jaar zal de film via ON online worden gestreamd.

Peter Vlemmix, bestuurslid media van Ongehoord Nederland vindt dat het dicht getikte debat in de Nederlandse media, met de NPO voorop, enorm toe is aan nieuwe geluiden die mensen aanzetten tot zelf nadenken. “Marijn Poels’ kritische documentaires doen precies dat, maar worden niet uitgezonden bij de huidige omroepen in Hilversum. Bij Ongehoord Nederland dus wel. En als we straks een officiële omroep kunnen worden, komt er nog veel meer.”

“Juist in deze tijd is het andere geluid zo waardevol”, zegt Poels. “De diversiteit aan perspectieve en meningen is het enige gereedschap waarin we als mens kunnen floreren. Het consensus denken is een vastgeroest concept waarin vernieuwende inzichten meteen worden weggedrukt als onverantwoord of slecht. We mogen weer terug naar het vrije denken en het vrije debat. Dat is de meerwaarde van een omroep als ON en dat is de meerwaarde van mijn trilogie en dus van onze samenwerking”